سیستم جلوبندی و تعلیق
توضیحات دستهبندی
جلوبندی خودرو
یک خودرو برای اینکه عملکرد سالم و صحیح خود را داشته باشد از سیستم های مختلفی تشکیل شده است. سیستم ترمز، سیستم خنک کننده، سیستم تهویه مطبوع و... اجزایی هستند که به خودرو کمک می کنند با همکاری یکدیگر، روشن شده و مسافت های طولانی را طی کند. یکی از سیستم های خودرو، سیستم جلوبندی است. جلوبندی خودرو شامل قسمت های زیرین و جلویی ماشین می شود و با سیستم تعلیق، در ارتباط است.
وظیفه سیستم جلوبندی خودرو، حفظ تعادل خودرو در هنگام ایست و حرکت است. این سیستم از طریق اجزایی که دارد، اجازه نمی دهد ضرباتی که در هنگام رانندگی به خودرو وارد می شود، به اتاق ماشین نیز وارد شده و سرنشینان آن را حس کنند. جلوبندی از اجزای مختلفی مانند فنر، کمک فنر، سیبک فرمان، بوش، طبق و ... تشکیل شده است. سلامت این سیستم اهمیت زیادی در حفظ احساس آرامش سرنشینان دارد، زیرا اجازه نمیدهد پستی بلندی های مسیر را به همان شدتی که خودرو حس می کند، احساس کنند. همچنین باعث می شود در هنگام قرار گرفتن چرخ در چاله ها، پیچ ها، دست انداز ها و ... تعادل خودرو حفظ شده و از حالت خطی و صاف خود خارج نشود.
قیمت جلوبندی خودرو
جلوبندی خودرو از اجزای زیاد مختلفی تشکیل شده است. تمامی این اجزا با همکاری یکدیگر کار می کنند و در نهایت باعث ایجاد احساس نشیمن راحت می شوند. قیمت قطعات تشکیل دهنده جلوبندی خودرو با هم متفاوت است. عواملی مانند شرکت تولید کننده خودرو، برند تولید کننده قطعه، مدل خودرو و همچنین ظرافت و مواد اولیه استفاده شده در ساخت قطعه، قیمت آن را تعیین می کنند. شما می توانید تمام قطعات درگیر در جلوبندی خودرو را با کمترین میزان سود فروش و در نتیجه، مناسب ترین قیمت، از بازار آنلاین اتوموبی تهیه کنید. لوازم یدکی خودرو اتوموبی شرایطی فراهم کرده است تا محصولات با نازل ترین قیمت در اختیار هموطنان قرار گیرد.
خرید جلوبندی خودرو
اجزای مختلف جلوبندی خودرو وظایف متفاوتی به عهده دارند و در صورتیکه با مشکل مواجه شوند، باید خریداری و تعویض شوند. در هنگام خرید قطعات جلوبندی خودرو باید دقت بسیار زیادی داشته باشید تا قطعه مناسب مدل و سال ساخت خودرو خود را تهیه و خریداری کنید. برای خرید قطعات جلوبندی خودرو با مناسب ترین قیمت و اطمینان از اصل بودن آنها، می توانید درخواست خرید خود را از بازار آنلاین اتوموبی ثبت کنید.
اجزا سیستم جلوبندی خودرو
تمامی اجزا سیستم جلوبندی خودرو از اهمیت بسیار زیادی برخوردار هستند، زیرا با کمک و همکاری یکدیگر باعث حفظ تعادل ماشین می شوند. در صورتیکه یکی از این قطعات، هرچند کوچک باشند، با مشکل مواجه شوند، در عملکرد کل سیستم اختلال ایجاد می کنند. قطعات سیستم جلوبندی خودرو شامل موارد زیر می شوند:
- طبق
- میل موج گیر یا میل تعادل
- اکسل
- بلبرینگ
- سگ دست
- سیبک
- فرمان و میل فرمان
- چرخ ها
- رام
- فنر
- کمک فنر
هر کدام وظایف خاص خود را بر عهده دارند و در قسمت خاصی از خودرو قرار می گیرند.
طبق
طبق یک قطعه فلزی است که ظاهری شبیه حرف انگلیسی A دارد. این قطعه، شاسی خودرو را به سیستم تعلیق متصل می کند. در ساختار طبق، دو بوش قرار گرفته اند که حالت محوری دارند. طبق از سمتی که به شاسی خودرو متصل می شود، دارای دو محور متصل به بوش است، از سمت دیگر به سیستم تعلیق متصل می شود.
میل موج گیر
میل موج گیر یا میل تعادل، میله ای است که بین دو چرخ قرار میگیرد. این میله در سر پیج ها، خصوصا در سرعت بالا، از چپ شدن ماشین جلوگیری می کند. کار این میله حفظ تعادل خودرو است، به طوریکه نیرو را بین چرخ های ماشین تقسیم کرده و اجازه نمی دهد ماشین از کنترل خارج شود.
اکسل
اکسل از قطعات ثابت در خودرو به شمار می آید. یان قطعه در بخش محوری خودرو قرار دارد و باعث می شود که چرخ ها در یک راستا قرار بگیرند. اکسل از طریق یک یاتاقان یا بوش به سطح داخلی حفره چرخ یا دنده ثابت نگه داشته می شود و اجازه می دهد که چرخ یا دنده حول اکسل به صورت آزادانه بچرخند و باعث حرکت خودرو شوند.
بلبرینگ
بلبرینگ به معنی توپ حامل است. این قطعه یک نوع یاتاقان یا چرخ دهنده چرخشی است که در هر وسیله ای که حالت چرخشی دارند، استفاده می شود. وظیفه بلبرینگ جلوگیری از ایجاد اصطکاک در هنگام چرخش است. بلبرینگ ها بارهای شعاعی و محوری را تحمل کرده و با کمک روغن هیدرولیک، باعث می شوند که ساچمه های داخل قفسه ها، درون بلبرینگ نرم تر و راحت تر بچرخند.
سگ دست
این قطعه در واقع بخشی از چرخ ماشین است. سگ دست وزن اتاق و بدنه ماشین را به زمین و چرخ ها منتقل می کند. محل قرار گیری سگ دست، روی اکسل که نقش محور فرمان را ایفا می کند است و باعث می شود که چرخ ها بتوانند حول این محور بچرخند. ممکن است این قطعه به خاطر اندازه کوچکی که دارد بی اهمیت به نظر برسد، ولی نقش بسیار مهمی ایفا می کند. در واقع سگ دست مانند یک لولا عمل می کند و نقطه اتصال دیسک های ترمز، کمک فنرها و اتصالات آنها را به هم ایجاد می کند.
سیبک
سیبک قطعه ای است که از نظر ساختاری، مانند مفصل زانو است. از یک گوی تشکیل شده که یک میله داخل آن قرار گرفته است و دور این گوی، از پلاستیک پوشانده است. سیبک باعث متصل شدن چرخ ها به سیستم تعلیق و ممکن کردن حرکت چرخ ها می شود. این قطعه باعث می شود که چند محور بتوانند به صورت مجزا بچرخند.
فرمان و میل فرمان
فرمان یا غربیلک فرمان، بخشی از سیستم جلوبندی است که به راحتی دیده می شود و ملموس ترین قطعه از این سیستم است. غربیلک فرمان با چرخش خود، جهت حرکت چرخ های ماشین را مشخص کرده و باعث هدایت آن می شود؛ همچنین گشتاوری که راننده به ماشین وارد می کند را بیشتر می کند. میل فرمان، یک میله خرطومی مانند است که به غربیلک فرمان متصل است و چرخش آن را به جعبه فرمان منتقل می کند. این میله به علت حالت خرطومی ای که دارد کمی انعطاف پذیر بوده و به همین دلیل باعث می شود در تصادف های سنگین، فرمان به داخل اتاق ماشین وارد نشود و آسیبی به راننده وارد نشود.
چرخ ها
چرخ خودرو یکی از مشهود ترین قسمت های جلوبندی است. وظیفه چرخ ها خیلی مشخص و واضح است، با حرکت خود ماشین را به جلو و یا عقب می رانند. اما چرخ از نظر ساختار، بسیار پیچیده تر از چیزی که به نظر می آید است. چرخ ها از اجزای متعددی در داخل تشکیل شده اند که همگی اتصال چرخ به شاسی و جلوبندی خودرو را برقرار کرده و حرکت آن را برقرار می کنند.
رام
به رام ماشین، تیرکمان نیز گفته می شود؛ زیرا از نظر ظاهر مانند تیرکمان است. رام قطعه ای شاسی مانند است که اتصال قطعات جلوبندی خودرو به اتاق را فراهم می کند. به این نکته توجه داشته باشید که رام، دسته موتور نیست و در صورتیکه بخواهید دسته موتور را نصب کنید، باید خودرو رام داشته باشد.
فنر
این بخش از سیستم جلوبندی خودرو، وزن خودرو را ساپورت می کند و ارتفاع خودرو را در حد استاندارد آن، به صورت ثابت نگه می دارد. ضربه هایی که جاده به ماشین وارد می کند را دفع می کند. فنرها به صورت میله یا حلقه های فولادی منعطف هستند و از ایجاد اختلال در حرکت خودرو جلوگیری می کنند.
کمک فنر
کمک فنر همانطور که از نامش پیداست، یک وسیله مکانیکی است که نوسانات فنر را کنترل کرده و به اصطلاح، آن را میرا می کند. این قطعه در نزدیکی هر چرخ نصب می شود. از یک طرف به اتاق یا شاسی خودرو و از طرف دیگر، به پوسته اکسل یا طبق متصل می شود. خرید کمک فنر را می توانید از اتوموبی با بهترین قیمت انجام دهید.
نشانه های خرابی جلوبندی خودرو
با توجه به اینکه جلوبندی خودرو نقش بسیار مهمی در سلامت راننده و سرنشینان دارد، سالم ماندن آن نیز از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. در صورتیکه این سیستم به خوبی عمل نکند، سرنشینان تک به تک ناهمواری هایی که در مسیر جاده هست را متوجه می شوند و احساس آرامش از نشستن داخل خودرو نخواهند داشت. علائمی وجود دارند که در صورت مشاهده آنها، باید به وارد شدن آسیب به جلوبندی خودرو شک کرد. این علائم عبارتند از:
سواری سفت و خشک
در صورتیکه سوار خودرو شدید و احساس کردید که هنگام رانندگی، راحتی و نرمی قبل را ندارد، باید به خراب شدن جلوبندی شک کنید. در این حالت شما تمامی تغییرات جاده و پستی و بلندی ها را حس می کنید و با عبور از چاله ها، بیش از قبل در ماشین تکان میخورید.
عملکرد نادرست فرمان
یکی از عواملی که بر آسیب سیستم جلوبندی دلالت می کند، اختلالات در عملکرد فرمان است. در این هنگام، وقتی شما فرمان را به یک طرف می پیچید، ماشین به طرف مخالف حرکت می کند. وقتی این مشکل بوجود بیاید به اصطلاح می گویند فرمان "می زند". دلیل ایجاد این مشکل در فرمانبری خودرو می تواند اختلال در زاویه تایرها، مرکز تعادل و بالانس خودرو باشد. همچنین در صورتیکه هنگام رانندگی فرمان خودرو بلرزد، دلالت بر بالانس نبودن چرخ ها و یا مشکل در سیبک ها باشد.
تایرهای ساییده شده و بدون آج
اگر تایر های ماشین در مدت زمانی کوتاهی ساییده می شوند و یا ساییدگی، ناهمگون هستند؛ نشان دهنده مشکل در جلوبندی خودرو است. همچنین اگر در هنگام رانندگی صدای سوت مانند از چرخ های خودرو شنیدید، به خصوص زمانی که خودرو در حال دور زدن است، نشان دهنده مشکل در بلبرینگ چرخ ها است.
خرابی سیستم تعلیق
در صورتیکه در هنگام عبور از دست اندازها و موانع، از خودرو صدای نامتعارف شنیدید نشان دهنده مشکل در کمک فنر و میل تعادل خودرو است. همچنین، برای تست کردن سلامت سیستم تعلیق می تواند هنگامی که خودرو خاموش و پارک شده است از یک سمت کاپوت آن را با دست به پایین فشار دهید و رها کنید. اگر در این هنگام ماشین بیشتر از دو یا سه بار بالا و پایین رفت، نشان دهنده مشکل در این سیستم است.
دلایل خرابی جلوبندی خودرو
مشکل در سیستم جلوبندی خودرو می تواند به دلایل مختلفی ایجاد شود. در صورتیکه این مشکلات برطرف نشوند، می توانند به مرور زمان فرسوده شده و آسیبی که به آن وارد می شود، بیشتر شود. اطلاع از دلایلی که می تواند به جلوبندی خودرو آسیب وارد کند از اهمیت بسیاری برخوردار است، زیرا می توان از بروز آنها جلوگیری کرد و یا در صورت مشاهده، به سرعت جهت برطرف کردن آن اقدام کرد. از جمله دلایلی که باعث خرابی در جلوبندی خودرو می شود می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- بالانس نبودن چرخ ها: اگر چرخ های ماشین بالانس نباشند، فرمان خودرو در هنگام رانندگی می لرزد و در صورت تداوم، منجر به آسیب به کل جلوبندی خودرو می شود.
- عملکرد نادرست میل تعادل: قرارگیری میل تعادل در جلوبندی ماشین، از طریق دو عدد بوش است و اگر این بوش ها با مشکل مواجه شوند، غربیلک فرمان می لرزد. در واقع بوش باعث می شود که سیستم تعلیق و جلوبندی بدون صدا کار کند.
- خرابی بلبرینگ: هنگامی که بلبرینگ چرخ با مشکل مواجه شده باشد، هنگام کار کردن خودرو صدایی نامتعارف و زوزه مانند از چرخ ها شنیده می شود. حتما سالم بودن بلبرینگ را چک کنید، زیرا در صورت عدم کار کرد درست می تواند نا به هنگام باعث ایست خودرو شود و آسیب جدی تر به جلوبندی می شود.
- سیبک خراب باشد: اگر سیبک خراب باشد، باعث لرزش در فرمان می شود که به اصطلاح فرمان "می زند". سیبکی که سالم کار می کند، حرکت عمودی زیادی ندارد.
- آسیب شاسی خودرو: اگر شاسی آسیب ببیند، تنظیمات اولیه و اصلی کارخانه ماشین بهم می ریزد. آسیب به شاسی اغلب در تصادف های سنگین بوجود می آید و باعث تغییر اندازه شاسی می شود. همین تغییر باعث بهم ریخته شدن تعادل تمامی قسمت های جلوبندی خودرو شده و باید به سرعت اندازه آن را به میزان اولیه کارخانه برگرداند. خراب شدن سریع پلوس، کشیده شدن فرمان به یک سمت و پاره شدن گردگیر از علائم آسیب به شاسی خودرو است.
- خرابی بازوی سگ دست: اگر در بازوی سگ دست مشکلی ایجاد شود، فرمان خودرو را به یک دست می کشاند. اما تعمیر و یا تعویض آن هزینه و زمان زیادی نیاز ندارد.
- عملکرد نادرست فنر و کمک فنر: اگر این دو با مشکل مواجه شده باشند، باعث کشیده شدن فرمان و در نهایت آسیب به جلوبندی خودرو می شوند.
- خراب شدن ترمز: طراحی سیستم ترمز به صورتی است که نیرویی که به همه چرخ ها وارد می کند، یکسان است. اگر ترمز با مشکل مواجه شده باشد و به یک چرخ نیروی بیشتری وارد کند، آن چرخ بیشتر تحت فشار قرار می گیرد و باعث منحرف شدن فرمان به آن سمت می شود. این کار در نهایت باعث آسیب به جلوبندی خودرو می شود.
قیمت جلوبندی خودرو
جلوبندی خودرو از اجزای زیاد مختلفی تشکیل شده است. تمامی این اجزا با همکاری یکدیگر کار می کنند و در نهایت باعث ایجاد احساس نشیمن راحت می شوند. قیمت قطعات تشکیل دهنده جلوبندی خودرو با هم متفاوت است. عواملی مانند شرکت تولید کننده خودرو، برند تولید کننده قطعه، مدل خودرو و همچنین ظرافت و مواد اولیه استفاده شده در ساخت قطعه، قیمت آن را تعیین می کنند. شما می توانید تمام قطعات درگیر در جلوبندی خودرو را با کمترین میزان سود فروش و در نتیجه، مناسب ترین قیمت، از بازار آنلاین اتوموبی تهیه کنید. اتوموبی شرایطی فراهم کرده است تا محصولات با نازل ترین قیمت در اختیار هموطنان قرار گیرد.
خرید جلوبندی خودرو
اجزای مختلف جلوبندی خودرو وظایف متفاوتی به عهده دارند و در صورتیکه با مشکل مواجه شوند، باید خریداری و تعویض شوند. در هنگام خرید قطعات جلوبندی خودرو باید دقت بسیار زیادی داشته باشید تا قطعه مناسب مدل و سال ساخت خودرو خود را تهیه و خریداری کنید. برای خرید قطعات جلوبندی خودرو با مناسب ترین قیمت و اطمینان از اصل بودن آنها، می توانید درخواست خرید خود را از بازار آنلاین اتوموبی ثبت کنید.